Concursului Național de Lectură „Bătălia cărților”

Postat de Gabriela Nenec în Colegiu, Feb 06, 14:17

     Concursului Național de Lectură „Bătălia cărților”

17 noiembrie 2016, finala județeană

     La Biblioteca Bucovinei ,,I. G. Sbiera” s-a desfășurat joi, 17 noiembrie 2016, finala județeană a Concursului Național de Lectură „Bătălia cărților”, derulat sub egida Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din Romania. Concursul a presupus parcurgerea integrală a celor zece romane din lista propusă de organizatori și completarea unor fișe de lectură.

     La categoria de vârstă 11 – 13 ani, Colegiul Național ,,Ștefan cel Mare” a fost reprezentat de elevii Sara Sveduneac, Ana-Maria Muscă și Andrei Cimpoieș, coordonați de prof. Andreea Șandru. Concurenții au rostit, în cadrul probei finale a concursului, discursuri prin care au pledat pentru lectura uneia dintre cărțile lor preferate. Susținute expresiv și convingător, cu bucuria de a împărtăși idei și de a se descoperi pe sine prin lectură, discursurile elevilor noștri au dezvăluit personalitatea unor cititori pasionați și implicați.

     Rezultatele obținute au răsplătit cele câteva luni de muncă intensă: Sara Sveduneac a câștigat titlul de Cititor al Anului, marele premiu al concursului și s-a calificat la faza națională, Ana Maria Muscă s-a clasat pe locul al III-lea, iar Andrei Cimpoieș a primit Diplomă de participare.