Pășește creativ spre școală!

Postat de Barabas Sanda în Colegiu, Aug 10, 10:32

Ultimele zile ale vacanței de vară s-au derulat, la Colegiul Național ,,Ștefan cel Mare” Suceava, sub semnul imaginației creatoare, al culorii și al bucuriei. Îndrumați de doamna profesor Maria Știrbu, coordonator al întregului proiect, elevii ștefaniști și prietenii lor au participat la atelierul de creație ,,Pășește creativ spre școală!”. Cele patru zile de lucru pe care le-au petrecut împreună au însumat activități dintre cele mai interesante: s-au experimentat tehnici de lucru diferite – pictura în ulei, modelaj etc., s-au legat prietenii calde și, mai ales, s-a comunicat autentic și sensibil cu sine și cu ceilalți.

Prezența calmă a doamnei profesor Știrbu, ochiul ei exigent și exemplul viu al mâinilor ei neobosite i-au inspirat pe micii artiști să-și lărgească orizontul artistic. Fiecare dintre ei s-a aplecat atent asupra propriei lucrări, în încercarea de a înfățișa, prin linii și culoare, prin volume și proporții, universul său interior. Odată finalizate, lucrările au fost analizate împreună cu ceilalți participanți la atelier.

Cele patru zile de lucru și de socializare s-au încheiat cu premierea tuturor artiștilor și cu vernisarea unei expoziții care a reunit cele mai reușite creații ale acestora. Ecoul acestei experiențe e cel mai convingător formulat chiar de către cei care au participat la întâlnirile creative de la Colegiul Național ,,Ștefan cel Mare” Suceava:

 

,,În aceste patru zile m-am simţit minunat. Am schiţat, am pictat şi am modelat în lut. Pe scurt, o experienţă minunată, pe care aş repeta-o cu tot dragul. O pregătire superbă pentru începerea anului şcolar.”

(Mara, clasa a V-a)

,,În aceste zile petrecute la atelierul de creaţie am descoperit cât de distractivă este arta plastică, arta picturii. Mi-am învins teama de a folosi unele culori despre care eu credeam că-mi vor strica pictura. Fără să mă laud, privesc acum din ultima bancă, din depărtare, şi îmi dau seama cât de bine simt culorile şi cât de bine pot reda sentimentele pe care mi le provoacă. Până acum, doar în vise credeam că pot face într-o pictură asemenea valuri, dar iată că am reuşit la acest atelier. După aceste zile, cred că mi-am schimbat părerea faţă de pictură şi sper să am mai mult timp să o descopăr în continuare.”

(Ştefan, clasa a VII-a)

,,Cel mai mult mi-a plăcut în acest atelier că am avut ocazia de a picta în uleiuri. Atmosfera e veselă, orele sunt plăcute şi liniştite. De asemenea, am lucrat cu lut, o activitate pe care nu am mai încercat-o de mult.

Dacă se vor mai desfăşura astfel de activităţi, cu siguranţă voi participa.”

(Miruna, clasa a IV-a)

,,Atelierul de creaţie a fost genial. Ne-am jucat, ne-am distrat, dar am şi pictat pe pânză, am modelat în lut şi ne-am făcut prieteni noi.”

(Sabina, clasa a VI-a)