Ziua Europeană a Limbilor - Z.E.L.

Postat de Gabriela Nenec în Colegiu, Sep 29, 12:31

        Pe 26 septembrie, catedra de limbi moderne (limba franceză, limba spaniolă, limba engleză și limba germană) a sărbătorit Ziua Europeană a Limbilor -Z.E.L.-, prilej cu care se urmărește promovarea interesului față de limbile străine și față de învățarea acestora în rândul adulților și al copiilor. Acest eveniment reprezintă, în fiecare an, o nouă ocazie pentru a evidenția avantajele învățării limbilor străine: descoperirea unor culturi noi, posibilitatea de a căpăta o perspectivă diferită asupra lumii și de a-i înțelege mai bine pe cei din jur.

        La Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, evenimentul a fost organizat – la secțiunea limbi romanice – de doamnele profesor ŞTEFANACHE Roxana şi PERJU Anda în colaborare cu doamna inginer NENEC Gabriela şi împreună cu elevii claselor a X-a F, a X-a C, a XI-a F, a XII-a F.

        În cadrul activităţii, elevii au prezentat avantajele obţinerii unui atestat de limbă D.A.L.F./ D.E.L.F. respectiv D.E.L.E. precum şi structura acestor examene pe care le-au prezentat colegilor în limbile franceză și spaniolă. De asemenea, în program au fost incluse momente poetice, momente muzicale şi un concurs culinar.

        În urma activității, elevii implicați au primit diplome de participare.

        La secțiunea limbi germanice, Ziua Europeană a Limbilor Moderne i-a scos în evidență pe elevii care au obținut recent rezultate deosebite prin intermediul experiențelor de învățare a limbilor engleză și germană.

        Fosta elevă a Colegiului, Roxana Ioana Crainiciuc, a împărtășit cu cei prezenți satisfacția de a se număra printre primii admiși la Facultatea de Litere a Universității Babeș-Boyai din Cluj, cu nota 10 la limba gernană. 

        Participantele la proiectul Ich liebe Berliner în timpul săptămânii Școala altfel din luna mai a anului școlar 2016-2017 au relatat cu emoție experiențele de călătorie, de învățare a limbii germane la o școală de limba gernană berlineză, de descoperire a unei capitale europene fascinante. Purtătorul de cuvânt al entuziastelor vorbitoare de limba germană a fost eleva Ruxandra Maria Manghiuc din clasa a 12a D.

        Talentați la studiul limbilor moderne dar și la muzică, Sabina Cozmei și Sebastian Bulexa  au interpretat (voce și respectiv chitară) cunocutul cântec al faimoasei Marlene Dietrich Sag mir, wo die blumen sind, emoționant prin linia melodică și mesaj.

        Activitatea s-a încheiat prin înmânarea diplomelor Cambridge Advanced și Cambridge First celor 44 de elevi din Colegiu care au obținut certificate recunoscute pe plan internațional în sesiunea din iunie, susținută în școala noastră.