Noaptea Cercetătorilor Europeni la Suceava

Postat de Barabas Sanda în Colegiu, Oct 16, 14:22

Noaptea Cercetătorilor Europeni 2017 la Suceava

Noaptea Cercetătorilor Europeni este un proiect inițiat în 2005, menit a atrage noile generații către experiment și munca de cercetare. Se desfășoară în fiecare an, în aceeași zi, în toate țările UE membre și afiliate. Anul acesta a avut loc vineri, 29 septembrie 2017.

17 orașe românești, printre care și Suceava, au participat în acest an la proiect.  

Între orele 16:00 și 22:00, în parcul Universităţii ”Ştefan cel Mare”, precum și în incinta Observatorului Astronomic s-au desfășurat activități științifice și distractive, prezentări și oferte educaționale. Locul a fost luat cu asalt de sute de participanţi: expozanți, voluntari, asistenți și, desigur, organizatori.

Mărturisim cu mândrie că echipa colegiului nostru, coordonată de doamna profesoară Carmen-Elena Amorăriței, a fost cea mai numeroasă și entuziastă echipă de expozanți și a avut mare succes la publicul între 3 și 90 de ani cu experimentele distractive de fizică, chimie şi biologie.

În acest an, întreaga conducere a Universității sucevene și a Inspectoratului Școlar Județean, precum și ministrul educației, domnul Liviu Pop, au vizitat, cu interes, toate standurile dovedind, o dată în plus, că manifestarea este un bun prilej de interacțiune la toate nivelurile, nu doar de punere în valoare a performanțelor și preocuparilor elevilor și profesorilor în domeniul științei și tehnologiei.