English Summer Days (ESD2)

Postat de Barabas Sanda în Colegiu, Sep 11, 12:59

ȘCOALA DE VARĂ (ESD2)

    În perioada 9-13 iulie 2018, la colegiul nostru s-a desfășurat cea de-a doua ediție a școlii de vară English Summer Days (ESD2), la care au participat elevi de la clasele a VII-a și a VI-a, dornici să petreacă timp împreună și să exerseze limba engleză prin intermediul unor activități educative interactive, dinamice și distractive.

   Împreună cu doamna profesor Elisabeta Bucaciuc, voluntarii Maria Cuconu (clasa a X-a A) și Francesca Bucaciuc (clasa a XI-a D) au pregătit activități având ca temă centrală școala, relația profesor-elev și dinamica relațiilor dintr-o clasă de elevi.

   Folosind ca punct de plecare romanul pentru adolescenți Because of Mr. Terupt de Rob Buyea, fiecărui elev i-a revenit sarcina să citescă paginile de jurnal ale unui personaj iar apoi să reconstruiască firul narativ prin intermediul unor activități de grup. Astfel, au apelat la povestire, punere în scenă a unor secvențe reprezentative, realizarea de postere referitoare la elevul și școala ideală, și-au folosit creativitatea pentru a realiza logo-ul școlii ideale, au redactat mesaje scrise și și-au însușit deprinderi necesare pentru a scrie un e-mail în limba engleză.

   Pe lângă această activitate care a stat la baza organizării școlii de vară 2018, elevii au fost implicați în jocuri, concursuri tip ștafetă, au participat la quiz-uri de cultură generală engleză și americană, și-au îmbogățit vocabularul și, mai important decât toate acestea, au depășit granițele unor preconcepții legate de tipologia unor personaje și ceea ce înseamnă să etichetezi o persoană fără a ști motivele care generează atitudinile și faptele acestora. La fel ca și în ediția precedentă, de cel mai mare succes s-au bucurat activitățile de tipul căutare de comori, la sfârșitul cărora participanții au fost răsplatiți cu bomboane de ciocolată ascunse în perimetrul școlii (în prima zi) și înghețată la care au ajuns în urma găsirii unor indicii legate de statui pe lângă care elevii trec frecvent (în penultima zi).

  Pornind de la ficțiune și făcând asocieri cu relații inter-colegiale pe care le-au trăit ei înșiși sau le-au observat la cei din jur, participanții au încheiat școala de vară într-o notă de bună-dispoziție și încrezători că prin comunicare sinceră și o atitudine deschisă, nepărtinitoare, se poate ajunge la relații corecte și prietenii frumoase.