Săptămâna europeană a alfabetizării media

Postat de Gabriela Nenec în Colegiu, Mar 05, 08:37

Proiectul educațional

„Efectele utilizării în exces a rețelelor sociale în rândul tinerilor” desfășurat în cadrul Săptămânii europene a alfabetizării media

Proiectul „Efectele utilizării în exces a rețelelor sociale în rândul tinerilor” desfășurat în cadrul Săptămânii europene a alfabetizării media a avut ca scop familiarizarea elevilor cu efectele generate de folosirea în exces a rețelelor sociale existente: Facebook, Twitter, Whatsapp, Instagram, Snapchat, Pinterest, Google Plus etc.

Elevii au fost informați cu precădere despre efectele negative ale utilizării excesive a rețelelor sociale: anxietatea, interiorizarea, stilul de viață sedentar și nesănătos, izolarea, neglijarea nevoilor personale etc.

De asemenea, au fost prezentate și efectele pozitive ale rețelelor sociale: lărgirea cercului de cunoştinţe, transmiterea rapidă a informațiilor, utilizarea în comun a unor resurse, colaborarea în cadrul unor grupuri de lucru etc.

În cadrul activității principale a proiectului educațional, au fost realizate activități de prezentare a unor lucrări realizate de către elevii clasei a X-a E, îndrumați de către doamna profesoară Camelia Alexandriuc, așa cum se poate vedea în imaginile de mai jos.