Halloween 2019

Postat de Barabas Sanda în Colegiu, Nov 12, 19:19

An de an, pe 31 Octombrie, catedra de limba engleză, reprezentată de doamnele profesoare Mariana Savin-Giosan, Sabina Grapini, Alina Crețu și Elisabeta Bucaciuc organizează activități cu tematica de Halloween, menite să-i facă pe elevii curioși să asimileze și elemente de cultură, pe lângă cele lingvistice, prin recurgerea la jocuri, costume, amuzament și multă bucurie. 

Astfel, joi la ora 12.00, holul principal al Colegiului Național „Ștefan cel  Mare” a fost asaltat de monștri și zâne, vrăjitoare bune și zombi înfricoșători, personaje malefice și zâne diafane. Sub măștile pictate cu atenție și sub costumele alese cu grijă se puteau vedea chipurile senine,  inocente și emoționate ale elevilor din clasa a V-a A care au ales ca, preț de câteva ore, (cu acordul domnului director) să eludeze nu numai codul de conduită vestimentară al colegiului ci și să evadeze din lumea reală într-un spațiu imaginar atât de cunoscut și de drag lor. Costumele, ca și reprezentația participanților, au fost atent analizate de cei 14 membri ai juriului, elevi din clasele a X-a B, D, E.  Ca la orice eveniment care se respectă, nu au lipsit premiile, diplomele, tratațiile și ... buna dispoziție.

Activitatea a continuat în aula colegiului unde, pentru a începe într-o notă distractivă, trupa de teatru a colegiului, trupa Pi, a reușit prin reprezentații ei, elevi ai claselor de liceu, sa creeze o atmosferă interactivă si antrenantă. Aceștia au susținut diferite momente de improvizație, ,,de Halloween”, realizate pe baza ideilor oferite de așa-zisul public, elevi ai claselor gimnaziale.

Festivitatea s-a încheiat cu vizionarea unui film de animație, de asemenea specific Halloweenului iar tradiția de „trick or treat” s a desfășurat ca atare, cei mici bucurându-se de suprizele dulci, pregătite de elevii clasei a XII-a. 

Nu în cele din urmă, un concurs poate la fel de așteptat ca cel al costumelor a fost cel al dovlecilor, concurs cu ocazia căruia micii ștefaniști  au reușit să-și pună în aplicare spiritul inovativ prin sculptarea unui dovleac, conceput a fi cât mai autentic și reprezantativ pentru personalitatea lor. Câștigătorul urma sa fie desemnat ulterior, pe baza voturilor elevilor colegiului.