Prezentare


          Performanța înseamna a tinde spre a fi cel mai bun . A fi cel mai bun nu înseamna a-i învinge pe ceilalți în competiții , a fi cel mai bun înseamna pasiune.


          Și daca trăim cu pasiune fiecare problemă , și daca rezolvarea fiecarei probleme ne provoacă o bucuri asemanatoare cu ascensiunea unui nou varf montan , atunci e sigur ca suntem pe drumul către performanța . Căci , în definitiv , a fi cel mai bun înseamna propria noastră desăvârșire.


        Tinerii capabili de performanțe trebuie priviți ca o avuție naționala, cu nevoi specifice de instruire pe durata scolarizarii. În plan educativ este esential pentru tinerii capabili de performanțe formarea convingerii ca pasiunea și preocuparile lor se bucura de aprecierea si respectul societații, capabile sa le ofere, la timpul potrivit, sprijin pentru dezvoltare și careia sa-i ofere, apoi, o parte din rezultatele muncii lor.


          În tradiția de până acum pregatirea tinerilor capabili de performante nu a avut, în general, un caracter organizat, fiind stimulata, de regula, în cadrul concursurilor școlare pe discipline.


        În aceste condiții se resimte acut nevoia funcționarii unui organism care sa acorde acestor tineri o asistenta calificata, mai bine focalizata pe aptitudinile si nevoile lor.