Proiectul Centrului Haus der Heimat

Postat de Barabas Sanda în Colegiu, Jun 01, 15:08

Luni 23 mai 2016, în cadrul unui proiect al Centrului ”Haus der Heimat” din Landul Baden- Württemberg, Colegiul nostru a fost gazdă pentru 11 profesori germani. Programul organizat a fost diversificat: vizitarea şcolii şi a bibliotecii, participarea la ore de curs, prezentarea proiectelor elevilor.

Oaspeţii au fost încântați ca la sfîrșitul primei părți a întâlnirii să poată asista la un mini concert al Coralei ”Ciprian Porumbescu”, dirijat de dl. profesor Lucian Tablan.

În cea de-a doua parte a întâlnirii, oaspeții şi elevii au luat parte la proiectul “Suceava, eine Stadtrallye”, în cadrul căruia elevii au avut ocazia să devină ghid turistic şi să le prezinte musafirilor o parte a oraşului lor. Câte trei elevi şi doi profesori au plecat de la Colegiu pe trasee diferite spre biseriaca Mirăuţi şi apoi spre Cetate şi Muzeul Satului, încercând să fie cât mai convingători în noul lor rol de ghizi prin Suceava, timp de aproape 3 ore. Pregătirea anterioară, seriozitatea şi cunoștințele bune și foarte bune de limbă germană au fost punctele forte ale elevilor din clasele: a X-a D, a XI-a A, a XI-a D şi a XII-a A. La finalul turului, profesorii germani au mărturisit că au fost încântați de proiect și de interacțiunea cu elevii și profesorii de la Ștefan.

profesori coordonatori: Sofia Grigoreanu, Alina Lucescu și Camelia Maftei