• +40 0230 551 342
    cn_stefan@yahoo.com
  • Nu am putut gasi nimic. Incercati sa cautati dupa cuvinte cheie sau categorii.

Meniu

Tehnici de învățare

Tehnici de învățare

Creierul vrea lucruri interesante!   

                                                                                                  
            Acesta este stimulat de emoții, de aceea elementul esențial care sporeste atenția (concentrarea), înțelegerea și memorarea, este încărcătura emoțională a materialului studiat. Reții mult mai repede atunci cand materialul te face să “simți” ceva. Cu cat sunt mai puternice sentimentele pe care le ai în timp ce înveți, cu atât vei reține mai repede, mai bine și pentru un timp mai îndelungat acele informații. De aceea, se recomandă să incluzi în activitatea ta de învațare lucruri care să te uimească, să te distreze, să te faca curios, să te entuziasmeze sau să-ți creeze orice alt sentiment plăcut – fie chiar și neplăcut.

 

  1. Invață pe altcineva ! -cea mai eficientă modalitate de a absorbi și de a-ți însuși noi cunostințe este aceasta: în timp ce înveți, să te gandești cum ai putea “preda” noul material altcuiva. Îți imaginezi că trebuie să explici – cu cuvintele tale – aceste cunoștințe unei alte persoane, care nu știe absolut nimic despre acest subiect.

 

  1. Vizualizeaza informatiile ! -se confirmă faptul că imaginile facilitează mult înțelegerea unui text și se memorează mult mai rapid decât cuvintele singure (imaginile îmbunătățesc cu până la 90 % capacitatea de înțelegere și memorare). De aceea, este bine ca să îți construiești cât mai multe scheme și diagrame structurate, pe baza noilor cunoștințe pe care trebuie să ți le însușești.

 


  1. Pune-ti intrebari ! - învățarea dirijată de întrebări este una dintre cele mai puternice și mai eficiente metode de învățare cunoscute vreodată. Se recomandă să folosești această metodă în studiul tău, fiind propriul tău profesor – adică fiind atât profesor (îți pui întrebări), cât și elev (răspunzi la ele).