• +40 0230 551 342
    cn_stefan@yahoo.com
  • Nu am putut gasi nimic. Incercati sa cautati dupa cuvinte cheie sau categorii.

Meniu

Parteneriate

                           

                            Shape

 

Certificarea IC3 GS4

 

   

                                                                            

 

         

Indiferent dacă planifici să te specializezi în calculatoare sau dacă, pur şi simplu, doreşti să ieşi în evidenţă, IC3 este prima ta opţiune. IC3 Digital Literacy Certification asigură atât elevilor, studenţilor, cât şi celor ce îşi caută un loc de muncă, cunoştinţele de bază necesare unei reuşite în mediile care solicită folosirea calculatorului şi a internetului.


Global Standard 4 este un standard recunoscut la nivel internaţional pentru alfabetizarea digitală şi reflectă cele mai relevante competenţe, atât pentru cei din sistemul de învăţâmânt, cât şi pentru întreaga comunitate.


Într-o lume a digitalului în continuă expansiune, în situaţia în care fiecare domeniu şi fiecare funcţie este influenţată de calculatoare, certificarea IC3 poate ajuta să îţi îmbunătăţeşti cunoştinţele în cele mai importante şi de valoare domenii.


Certificarea IC3 este compusă din 3 examene. Pentru a obține certificarea în IC3 este necesar să promovezi toate cele trei examene: 

  • Bazele utilizării calculatorului
  • Aplicații cheie
  • Activități online


Fiecare examen se susţine online şi durează 50 de minute. Examenele pot fi promovate în orice ordine în orice interval de timp. Rezultatele sunt afişate imediat după finalizarea examenului.

Dacă ai competenţe digitale, vei şti să răspunzi la intrebările de aici.



FĂRĂ:

  • taxă de înregistrare – Înregistrare online, gratuită
  •  birocraţie – Toate detaliile despre examene sunt stocate pe portalul Certiport, disponibile oriunde, oricând.
  • competenţe digitale la BAC – IC3 GS4 este recunoscut de Ministerul Educației Naționale și echivalat cu examenul de competențe digitale cu nivelul Utilizator experimentat.

 

Alegeţi limba în care susţineţi examenele – susțineți examenele în limba română, engleză, franceză, germană sau spaniolă.

Examen actualizat – Global Standard 4 reflectă cele mai noi aplicații de tehnologie, ICT inclusive utilizarea tabletelor, social media și cloud computing.

 

Certificat gratuit – Certificatul gratuit este expediat gratuit direct din SUA şi conţine elemente de autenticitate printr-o hologramă autentică.
Certificat securizat şi verificabil – Fiecare certificat IC3 include un cod unic de validare de 9 cifre care permite posesorului să dovedească originalitatea certificatului prin acces la  verify.certiport.com.

Simulări – Disponibile în format online și offline.
eBook –  Disponibil în limba română


Relaţii suplimentare: prof. Adrian Petrişor
Inginer de sistem Nenec Gabriela



 

                                       Shape

 

                                                                   CISCO

 

                                                                       

                 

                           

                         

Colegiul Național  Ștefan cel Mare din Suceava- academie  CISCO din  2007

Înființarea acestei academii are ca rol introducerea elevilor în lumea cunoașterii computerelor și a tot ce ține de ele.

Prin intermediul academii Cisco, înființată în colegiul nostru cu ajutorul singurului nostru instructor: Adrian Petrisor, elevii urmeaza cursuri de formare, perfectionare si calificare în domeniul informaticii. Aceste cursuri pot fi pentru diferite sectoare ale informaticii, cum ar fi sectorul hardware (al componentelor fizice) sau cel software (al utilizarii, programarii si setarii aplicatiilor de lucru). Academia Cisco CNSCM este una din putinele academii locale CISCO, alaturi de cea de la "Universitatea Stefan cel Mare", lucru de o absoluta mândrie pentru colegiul nostru.


Elevii doritori de perfectionare în domeniul IT sau retelistica se pot înscrie la aceste cursuri în timpul anului scolar ele desfașurându-se în decursul orelor de informatică. După absolvirea acestor cursuri Academia Cisco oferă o diplomă de certificare fiecare cu un titlu diferit, în funcție de modulul care este absolvit.

                             

                     Shape

                                                                                   ECDL

 

                                                                       

                                         

 Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai răspândit standard de certificare a abilităților de utilizare a computerului, recunoscut la nivel internaţional.    

Permisul ECDL este folosit şi recunoscut în 150 de țări  de către companii de renume, în administraţie sau de instituţii de învăţământ de prestigiu. În afara Europei, programul este denumit International Computer Driving Licence (ICDL).

 

Valabilitatea Permisului ECDL

       

Permisul ECDL obţinut în România este valabil în oricare dintre cele 150 de ţări din întreaga lume în care este recunoscut standardul ECDL/ICDL.

Permisul ECDL nu are limită de valabilitate în timp, competențele digitale fiind certificate pe viață, în conformitate cu programele analitice aferente fiecărui modul, aflate în vigoare la momentul susținerii examinării.

 

Cui se adresează certificările ECDL?     

 

Certificările ECDL se adresează oricărei persoane care are nevoie și dorește să își certifice la standard recunoscut internațional abilitățile de utilizare a computerului.

Nu există limită de vârstă pentru înscrierea în programul de certificare ECDL.

Tinerii, elevii, studenții, funcționarii publici sau angajații  în companii își pot dovedi abilitățile IT prin intermediul certificărilor ECDL.

 

Avantaje ECDL

 

  • Elevii care dețin Permisul ECDL își pot echivala proba de Competențe digitale din cadrul Examenului de Bacalaureat Naţional.

Programa pentru obținerea Permisului ECDL corespunde materiei pe care elevii de liceu o parcurg în cadrul orelor de TIC din programa școlară pentru clasele a IX-a și a X-a. Astfel, liceenii pot să se pregăteasca chiar în cadrul orelor de la școală pentru obținerea unei certificări cu recunoaștere internațională. Având deja Permisul ECDL, elevii pot solicita în clasa a XII-a echivalarea probei de competențe digitale de la Bacalaureat.

 

  • ECDL deschide noi oportunităţi pentru a obţine o bursă în străinătate.
  • Studenții  își pot echivala diverse cursuri de informatică sau birotică cu Permisul ECDL la anumite universități.

În România, până în prezent au fost acreditate ca centre de testare ECDL universităţi precum: SNSPA București, ASE Bucureşti – CDIMM, Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea „Gheorghe Asachi” Iaşi, Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” Arad, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universitatea București - Departamentul de Învățământ la Distanță – CREDIS.

  • Un CV este 100% complet cu ECDL

Permisul ECDL deschide noi oportunităţi pentru a obţine un loc de muncă mai bun, îmbunătăţeste perspectivele de promovare în carieră și scade probabilitatea de a pierde o ofertă de serviciu.

  • Cadrele didactice  din învățământul preuniversitar care dețin Permisul ECDL pot beneficia de credite profesionale transferabile.

Persoane de contact:

Prof. Coordonator Dan Popescu
Examinatori Mihaela Hatmanu / Costineanu Raluca
Colegiul National "Stefan cel Mare"
Str. V. Alecsandri, nr.3 Suceava
Tel./Fax.0230/551342 

 

   

                 Shape 

      ORACLE

 

                                                                             

               

 

                    Shape

                             

                                 Connecting Classrooms, 2010-2011, 2011-2012

 

                                                         

 

Connecting Classrooms  este un proiect global al British Council, care stabilește legături strânse de parteneriat între grupuri de școli din Marea Britanie și din mai mult de alte 60 de țări din întreaga lume. Prin aceste parteneriate programul promovează înțelegerea și încrederea între tineri din diferite societăți și crează o lume mai sigură și mai coerentă pentru viitor. 

 

Connecting Classrooms se desfășoară în 20 de țări din Europa iar în Romania este derulat în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. Actual, proiectul implică 10 școli generale și licee din județele Arad și Suceava, care lucrează în colaborare cu 30 de școli și licee din Franța, Marea Britanie (Tara Galilor) și Ungaria. Tema proiectului este: Valori olimpice - Performanta de excelenta pentru toti - sport si arta creativa ca mediu de expresie a incluziunii sociale. Școlile participante la program folosesc platforma online e-Twinning pentru a comunica, a-și împărtăși idei, a dezvolta parteneriate durabile și proiecte comune.

 

Scopul proiectului  este să creeze școli care să promoveze incluziunea culturală.  Prin activitățile în care sunt implicați, tinerii învață în colaborare cu colegi din alte culturi și comunități. Accentul pe incluziune înlesnește înțelegerea culturilor și dezvoltarea deprinderilor, care îi vor ajuta să trăiască și să lucreze în viitor, în calitate de cetățeni globali. Ei vor deveni mai încrezători în capacitatea lor de a comunica și mai toleranți cu privire la perspective culturale diferite.

 

 

Connecting Classrooms is a global project which belongs to the British Council and which establishes tight bonds betweens groups of schools from Great Britain and over 60 other countries from the entire world. Through these partnerships, the program promotes trust and understanding between young people from different societies, and creates a safer and more tolerant world.

 

Connecting Classrooms takes place in 10 countries from Europe, and in Romania, it unfolds in partnership with the Ministry of Education, Research, of Youth and Sports. At the moment, the project involves 10 schools and high-schools from the counties Arad and Suceava, which collaborate with 30 other schools and high-schools from France, Great Britain (Wales) and Hungary. The theme of the project is: Olympic Values – excellent performance for everybody – expression of social inclusion through sports and arts. The schools that partake in the program use the online platform e-Twinning to communicate, share ideas, develop lasting partnerships and common projects.

 

The purpose of the project is to create schools which will promote social inclusion. Through the activities to which they participate, the young people study in collaboration with colleagues from other cultures and communities. The emphasis placed on inclusion facilitates the understanding of other cultures and the development of skills that will help them live and work in the future as global citizens. They will become more confident in their capacity of communicating and more tolerant in regard to different cultural perspectives.