Apel finantare

Postat de Petrisor Adrian în Colegiu, Feb 16, 18:32

Descarcă fişierul complet

                                         

       APEL DE SPRIJIN pentru baza sportivă a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava

                                 “ Pentru fiecare persoană, sportul este un prilej de îmbunătățire a felului său de a fi. ”

                  Pierre de Coubertin.

            Suntem un grup de absolvenţi ai Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava şi, într-o recentă revedere a promoţiei organizată la sediul instituţiei, am realizat necesitatea unui demers care, suntem convinşi, este în asentimentul miilor de bacalaureaţi ai veritabilei noastre alma mater.

În anul 2008, a fost lansat programul de investiţie agreat şi de ministerul de resort al Guvernului României, program intitulat „Reabilitarea şi refuncţionalizarea bazei sportive a Colegiului Naţional Ştefan cel Mare Suceava”. Valoarea de investiţie era prezumată la cca două milioane euro şi reprezenta contravaloarea lucrărilor de reabilitare a vechii săli de sport („săliţa” construită în anul 1895), amenajarea unui teren de sport descoperit dotat şi cu instalaţie de nocturnă, precum și construirea unei noi săli de sport cu anexe utile procesului instructiv-educativ.

La început de mileniu, elevii acestui prestigios colegiu meritau un spaţiu compatibil cu altitudinea calităţii lor destinat activităţilor sportive, dar şi altor activităţi extracurriculare.

Firesc, programul de investiţie presupune şi un program de finanţare.

După cinci ani, nu numai că s-a depăşit termenul de recepţionare a lucrărilor, dar finanţarea programului a fost realizată în procent de aproape 17%.Din acest motiv, Asociaţia profesioniştilor Colegiul Naţional Ştefan cel MareSuceava, asociaţie non-profit cu principal obiectiv de statut sprijinirea colegiului în obținerea performării la nivelul tradiţiei, a demarat o acţiune de colectare de fonduri care să sprijine continuarea lucrărilor, finanţarea guvernamentală fiind în prezent sistată. Ca urmare, s-au deschis la Banca Transilvania S.A. Sucursala Suceava conturile:

 

RON CONT CURENT – FONDURI BAZA SPORTIVĂ RO82BTRLRONCRT00P3308403,

EUR CONT CURENT – FONDURI BAZA SPORTIVĂ RO94BTRLEURCRT00P3308402,

USD CONT CURENT – FONDURI BAZA SPORTIVĂ RO37BTRLUSDCRT00P3308402,

COD SWIFT: BTRLRO22SVA.

AP-CNSCM Asociația Profesioniștilor Colegiului Naţional „Ștefan cel Mare” Suceava este înregistrată cu C.I.F. 25270301și are sediul la adresa colegiului cu același nume.

Membrii fondatori ai asociației:

prof. Amorăriței Cristian – secretar departament “Absolvenți”,

prof. Bucaciuc Elisabeta – președinte departament “Elevi”,

prof. Costineanu Raluca – secretar departament “Profesori”,

prof. Golda Sorin – președinte departament “Absolvenți”,

prof. Hacman Gabriel – președinte departament “Profesori”,

prof. Hatmanu Mihaela – președinte departament “Părinți”,

prof. Marcu Ovidiu – secretar departament “Părinți”,

prof. Popescu Dan – președinte Asociație,

vă invită să vă adăugați calitatea de membru al asociației noastre.

Pentru orice întrebări legate de demersul descris mai sus se poate accesa adresa de e-mail ap_cnscm@yahoo.com, constituită în acest scop.

Acestea sunt oportunitățile prin intermediul cărora şi noi, cei care am fost elevi ai colegiului şi respectăm acest vechi lăcaş cultural bucovinean, putem contribui la accelerarea finalizării programului descris.

Monitorizarea sprijinului financiar se va asigura printr-un link personalizat al site-ului colegiului www.cnstefancelmare.ro, anuarul colegiului și prin materiale editate de elevii și profesorii colegiului.

Demersul nostru a fost asumat salutar și de administrația actuală a instituției de învățământ sucevean, reprezentată de directorul prof. Dan Popescu și de directorul adjunct prof. Gabriel Hacman.

Această inițiativă a fost discutată de absolvenți ai colegiului la mai multe întâlniri de promoție, iar primul gest de susținere a fost realizat de Banca Transilvania.

     Un grup de absolvenţi ai colegiului, promoţia 1988, reprezentat de profesorii Marius și Claudia Marchitan (tel. 0740626034, email c_marchitan@yahoo.com ).

     Pentru orice alte detalii puteţi contacta și administraţia colegiului la tel/fax +40 230 551342; e-mail cn_stefan@yahoo.com

        Apelul este adresat atât donatorilor individuali, care pot utiliza facilitatea ”2%” oferită de Agenția Națională de Administrație Fiscală prin intermediul fișei ce se completează de contribuabilul filantrop, cât și donatorilor instituționali care au facilitatea ”20% din impozitul pe profit”, perfecționată la începutul acestui an, 2014, de către Ministerul Finațelor Publice prin Codul Fiscal.