Vara ȘTEFANIȘTILOR

Postat de Barabas Sanda în Colegiu, Aug 30, 10:48

     O frumoasă inițiativă a elevilor s-a transformat într-o minunată experiență trăită de bobocii ștefaniști în săptămâna 13-17 august. Înscriindu-se în număr foarte mare, mult peste așteptări, bobocii au participat cu entuziasm la activitățile pregătite cu mult suflet de colegii lor mai mari și de profesorii care li s-au alăturat cu bucurie.

     Activități desfășurate în perimetrul colegiului, precum: introducere în pop-culture, activități de teambuilding, „escape room”, „treasure hunt”, dezbateri academice, „Dincolo de oglinzi – fizica între curiozitate și pasiune”, „Sfânta oră de istorie”, „Să construim lumea”, experiențe inedite de improvizație cu teatrul „Π”, atelier de scriere creativă și altele, în aer liber, au fost un prilej minunat  pentru boboci de a se acomoda cu viața de ștefanist, dar și pentru elevii organizatori de a arăta ceea ce pot în materie de inițiativă, organizare, prietenie, mobilizare. Și, credeți-mă, a fost totul perfect!

Ca să vă lămuriți, urmăriți câteva secvențe:

Ziua 1          Ziua a 2-a         Ziua a 3-a        Ziua a 4-a        Filmul evenimentelor

     «Totul a pornit de la dorința si inițiativa noastră de a îi ajuta pe viitorii boboci să scape de emoțiile pe care, în mod firesc, le-ar fi avut la începutul anului școlar, odată cu intrarea într-un nou colectiv. Astfel, prin activitățile pe care le-am organizat (Treasure Hunt, Escape Room, Teambuilding, activități cu profesorii voluntari), am urmărit apropierea bobocilor și dezvoltarea abilitatilor acestora de a lucra și a comunica in echipă. Fiind prima ediție, nu am avut un punct de plecare, dar prin organizare si multă muncă, am reușit să stabilim și să punem la punct un program pe care viitorii elevi de clasa a 9-a l-au găsit atractiv și cu care au interacționat într-un mod plăcut.

     Primind feedback-uri pozitive atât din partea acestora, cât și din partea profesorilor și a voluntarilor implicați în organizare, sperăm ca următoarele ediții să atragă tot mai mulți elevi dornici de a lua parte la ceea ce noi numim  "VARA STEFANIȘTILOR" »

             Marius Danis, clasa XII-A, în numele organizatorilor