Thanksgiving 2019

Postat de Barabas Sanda în Colegiu, Nov 29, 10:09

Festin (`a) la carte la Colegiul Național Ștefan cel Mare” Suceava

Se poate transforma o zi anostă de joi într-un adevărat festin ... culinar, dar mai ales lingvistic? Ei bine, elevii clasei a X-a A au demonstrat că se poate. A patra zi de joi din luna noiembrie le-a oferit acestora ocazia perfectă să-și pună în valoare calitățile de dibaci vorbitori ai limbii engleze, corigibili mânuitori ai diverselor ingrediente și perfectibili utilizatori ai echipamentelor electrocasnice din dotarea bucătăriilor proprii.

Prin intermediul unor scurte montaje video, în perechi, elevii au prezentat etapele preparării unor feluri de mâncare specifice Zilei Recunoștinței de la stadiul de ingrediente până la cel al produsului final. În expunerile lor, elevii au folosit limbaj specific – descriptori, cuvinte acționale și unități lexicale tematice. "Cireașa" de pe ... activitate a constituit-o degustarea preparatelor de către colegi și profesori. Și, ca la orice eveniment de gen, nu a lipsit votarea celui mai reușit produs. Perechea câștigătoare, alcătuită din Alexandra Lăzăreanu și Elena Aioanei, a primit marele trofeu: șorțul pentru cel mai bun la speaCOOking.

Dincolo de preferințele degustătorilor, activitatea a avut parte doar de elevi victorioși care, preț de două ore, au dovedit că se pot prevala de abilitățile dobândite în mod informal ca și de cele achiziționate în sala de clasă iar operarea acestora nu a fost decât ... a piece of cake (foarte ușoară).