Volumul „Când amintirea începe să vorbească”

Postat de Petrisor Adrian în Colegiu, Dec 08, 16:15
Pe 9 decembrie se împlineşte un an de la apariţia volumului „Când amintirea începe să vorbească...”, realizat de doamna profesoară Rodica Belţa şi dedicat aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava. Volumul cuprinde momente reprezentative din viaţa liceului, figuri de profesori cu activitate didactică deosebită, documente şi fotografii preţioase (unele unicat). Este o carte care adună, în cele 600 de pagini ale sale, amintiri dragi, tulburătoare ale unor adulţi cu suflet de adolescenţi. Tema generoasă a adunat peste o sută de eseuri, scrise de profesori şi absolvenţi, cu amintiri şi percepţii diferite asupra anilor de şcoală. Diversitatea evocărilor – prin modul de abordare a temei, stilul personal şi dimensiune – încheagă o imagine complexă a liceului nostru.
Acum, când unii consideră că şcoala nu mai este far şi că profesorul nu mai are consistenţa, autoritatea şi prestanţa de odinioară, această carte este o provocare şi o invitaţie la întoarcerea spre valorile autentice pe care şcoala – prin dascălii ei – le-a pus la temelia construcţiei personalităţii umane.
 
Oferiţi-vă acest cadou de suflet pe care îl puteţi găsi la secretariatul Colegiului (tel.0230/551342), având preţul de 50 ron.