• +40 0230 551 342
  cn_stefan@yahoo.com
 • Nu am putut gasi nimic. Incercati sa cautati dupa cuvinte cheie sau categorii.

Meniu

Centrul acreditat de certificare - OXFORD TEST OF ENGLISH

– COLEGIUL NAȚIONAL „ȘTEFAN CEL MARE” SUCEAVA –

– Centru acreditat de certificare a competențelor în limba engleză –

– OXFORD TEST OF ENGLISH –

OXFORD TEST OF ENGLISH este un test de certificare a competenţelor lingvistice generale în limba engleză. Este dezvoltat de Oxford University Press şi este singurul test de limba engleză certificat de Universitatea Oxford. Este valabil pe viaţă. 

Testul acoperă toate cele patru competenţe de limbă: Speaking, Listening, Reading și Writing și raportează rezultatele pentru nivelurile CEFR: A2, B1 și B2.

Modulele de Reading și Listening sunt adaptate ca dificultate, în funcţie de răspunsurile persoanei testate, ceea ce face ca testul să fie mai motivant, să dureze mai puţin şi să ofere o evaluare mai precisă decât alte teste de limbă.

Modulele de Speaking şi Writing folosesc probe aleatorii, conferind individualitate fiecărui test.

Durata testului este de aproximativ 2 ore.

READING şi LISTENING 

 • Teste adaptate pentru computer, Durată de testare mai scurtă, Individualizate şi securizate

Reading - aproximativ 30 minute   /   Listening - aproximativ 30 minute

SPEAKING şi WRITING

 • Itemi de testare aleatorii, Răspunsuri înregistrate online, Evaluatori specializaţi

Speaking - aproximativ 15 minute / Writing - aproximativ 45 minute

 

 1. Ghid pentru cei ce dau testul poate fi gasit aici: https://fdslive.oup.com/www.oup.com/elt/general_content/global/ote/ote_global_guide_for_test_takers.pdf. Conține o descriere detaliată a testului, a modului de inregistrare, comportamentul in timpul testului precum si multe alte informații folositoare.
 2. Practice tests gasiti aici: https://elt.oup.com/feature/global/oxford_test_of_english/get-ready-for-the-test?cc=ro&selLanguage=en la sectiunea Free Practice tests. Aveți 4 pentru OTE (2 B1 si 2 B2) plus 3 pentru OTE for Schools (A2, B1 si B2). Ele sunt create special pentru self study sau pentru exersarea in clasa. Sunt fișiere PDF ce pot fi printate si completate de elevi, aveți si rezolvările plus ca puteti descarca si fișierele audio pentru modului de listening. Asta in cazul in care profesorii de limba engleza vor sa exerseze la ore, sau sa le transmită elevilor.
 3. Demo pentru OTE gasiti aici: https://fdslive.oup.com/www.oup.com/elt/general_content/global/ote/demo-v3/#/ poate fi dat de oricate ori fie toate cele 4 module cat si fiecare modul separat. Aveți in partea de jos a paginii posibilitatea sa selectati ce varianta vreți. Este exact ca simularea ce am facut-o astăzi.
 4. Demo pentru OTE for Schools gasiti aici: https://fdslive.oup.com/www.oup.com/elt/general_content/global/ote/demo-forschools/#/poate fi dat in totalitate sau fiecare modul separat.
 5. Brosura digitala OTE ce poate fi folosita atat in scopuri promotionale cat si informative gasiti aici: https://view.pagetiger.com/ote-for-schools-brochure.

 

PREŢURI  PENTRU OXFORD TEST OF ENGLISH

Preţul de bază pentru susţinerea Oxford Test of English este de 520 lei, TVA inclus.

 

CONDIŢII DE NREGISTRARE

1.Înscriere, plată, participare

Înscrierea pentru susţinerea Oxford Test of English la Centrul de Testare de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava

Modalităţi de contact:

Telefon: 0736 371 477; 0748 765 489 sau prin formularul de contact de pe site-ul www.oxfordtestofenglish.ro  

Modalităţi de plată - prin transfer bancar, la:

S.C. OXFORD-NICULESCU Education SRL

Cont: RO45 INGB 0000 9999 0972 1053

Banca: ING Bank Crângaşi

 Plata se va face cu cel puțin 7 zile înainte de planificarea unei sesiuni de testare. Centrul de Testare va realiza o programare pentru susţinerea testului la Centrul de Testare, la cel puţin 14 zile de la efectuarea plăţii. Programarea se va face la o dată şi oră convenite de comun acord. În urma programării, persoana care va susţine testul va primi un email de confirmare, cu datele individuale de înregistrare în platforma Oxford Test of English, unde persoana care va susţine testul poate gestiona toate informaţiile necesare pentru susţinerea testului. 

 1. Pregătirea pentru susţinerea testului

Înaintea susţinerii testului, există numeroase modalităţi de pregătire. Multe materiale gratuite se găsesc online la www.oxfordtestofenglish.com. Există un demo complet care permite utilizatorului să susţină un test complet, sau module individuale. Testul demo este de nivel CEFR B1 şi are ca scop familiarizarea cu diferitele tipuri de întrebări, cu timpul alocat fiecărui tip de întrebări şi cu experienţa generală de test online. Există şi o versiune PDF a testului demo, care poate fi descărcată şi tipărită.

Pentru o pregătire completă, sunt disponibile şi două cărţi de exerciţii, la nivelurile CEFR B1 si CEFR B2, care conţin, pe lângă multe ponturi şi informaţii utile pentru examen, câte două teste complete, împreună cu material audio şi cu rezolvări pentru verificarea răspunsurilor. Acestea au rolul de a crea o imagine completă asupra Oxford Test of English şi de a oferi o pregătire adecvată obţinerii unui rezultat cât mai bun. Aceste cărţi se pot achiziţiona de la Editura NICULESCU la un preţ de 43,05 lei (TVA  inclus) per exemplar.

 1. Susţinerea testului

Testul se desfăşoară exclusiv online, de pe unul din terminalele securizate prezente în Centrul de Testare a OXFORD – Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava.  

 

Rezultate şi certificare

Cu OXFORD TEST OF ENGLISH, nivelul dumneavoastră de limbă engleză este certificat de Universitatea din Oxford. Rezultatele pentru modulele Listening şi Reading sunt disponibile pe loc, după susţinerea testului. Pentru modulele Speaking şi Writing, rezultatele sunt disponibile în contul persoanei care a susţinut testul în termen de 14 zile.

Cum se oferă certificarea

 • Primiţi un punctaj şi un certificat pentru fiecare modul.
 • Dacă aţi susţinut toate modulele, veţi primi un punctaj general şi un certificat final Oxford Test of English.
 • Punctajul general reprezintă media celor patru module.
 • Certificatul poate fi salvat şi printat individual din contul Oxford Test of English.
 • Valorile punctajului Oxford Test of English variază între 51–140.
 • Valorile sunt în conformitate cu CEFR nivelurile A2 (51-80), B1 (81-110) şi B2 (111-140).
 • Aceste valori sunt folosite atât pentru modulele individuale cât şi pentru punctaj general.

 

INFORMAŢII  SUPLIMENTARE

Vizitaţi www.oxfordtestofenglish.com pentru a găsi mai multe informaţii despre:

 • modul în care se desfășoară testarea și procedura de examinare
 • exemple de teste, în vederea pregătirii pentru examinare
 • structura testului pe fiecare modul individual (Reading, Writing, Listening, Speaking)
 • timpul de obținere a rezultatelor, după examinare
 • eliberarea certificării de către Universitatea Oxford din Marea Britanie
 • lista instituțiilor și a părților interesate care recunosc examinarea OXFRORD TEST OF ENGLISH
 • lista tuturor Centrelor de testare Oxford Test of English la nivel mondial
 • cum se face o programare pentru testare
 • cum vă puteţi programa o nouă examinare, în cazul evaluării individuale, pe cele patru module
 • are este politica de testare pentru persoanele cu cerințe educaționale speciale (CES)
 • posibilitatea examinării și certificărilor școlarilor (12-16 ani)

Lista examenelor cu recunoaştere internaţională de certificare a competenţelor lingvistice în limbi străine și metodologia de recunoaștere și echivalare a acestora la probele de evaluare a competenţelor - Bacalaureat

Fisiere atasate