• +40 0230 551 342
  cn_stefan@yahoo.com
 • Nu am putut gasi nimic. Incercati sa cautati dupa cuvinte cheie sau categorii.

Meniu

Proiecte2020

Certificarea IC3 GS4


Indiferent dacă planifici să te specializezi în calculatoare sau dacă, pur şi simplu, doreşti să ieşi în evidenţă, IC3 este prima ta opţiune. IC3 Digital Literacy Certification asigură atât elevilor, studenţilor, cât şi celor ce îşi caută un loc de muncă, cunoştinţele de bază necesare unei reuşite în mediile care solicită folosirea calculatorului şi a internetului.

Global Standard 4 este un standard recunoscut la nivel internaţional pentru alfabetizarea digitală şi reflectă cele mai relevante competenţe, atât pentru cei din sistemul de învăţâmânt, cât şi pentru întreaga comunitate.

Într-o lume a digitalului în continuă expansiune, în situaţia în care fiecare domeniu şi fiecare funcţie este influenţată de calculatoare, certificarea IC3 poate ajuta să îţi îmbunătăţeşti cunoştinţele în cele mai importante şi de valoare domenii.

Certificarea IC3 este compusă din 3 examene. Pentru a obține certificarea în IC3 este necesar să promovezi toate cele trei examene:

 • Bazele utilizării calculatorului

 • Aplicații cheie

 • Activități online

Fiecare examen se susţine online şi durează 50 de minute. Examenele pot fi promovate în orice ordine în orice interval de timp. Rezultatele sunt afişate imediat după finalizarea examenului.

Dacă ai competenţe digitale, vei şti să răspunzi la intrebările de aici.

FĂRĂ taxă de înregistrare – Înregistrare online, gratuită

IC3_Logo_2014 - IC3 only

FĂRĂ birocraţie – Toate detaliile despre examene sunt stocate pe portalul Certiport, disponibile oriunde, oricând.

IC3_Logo_2014 - IC3 only

FĂRĂ competenţe digitale la BAC – IC3 GS4 este recunoscut de Ministerul Educației Naționale și echivalat cu examenul de competențe digitale cu nivelul Utilizator experimentat.

IC3_Logo_2014 - IC3 only

Alegeţi limba în care susţineţi examenele – Susțineți examenele în limba română, engleză, franceză, germană sau spaniolă.

IC3_Logo_2014 - IC3 only Examen actualizat – Susțineți examenele în limba română, engleză, franceză, germană sau spaniolă.

IC3_Logo_2014 - IC3 only Examen actualizat – Global Standard 4 reflectă cele mai noi aplicații de tehnologie, ICT inclusive utilizarea tabletelor, social media și cloud computing.

Certificat gratuit – Certificatul gratuit este expediat gratuit direct din SUA şi conţine elemente de autenticitate printr-o hologramă autentică.

IC3_Logo_2014 - IC3 onlyCertificat securizat şi verificabil – Fiecare certificat IC3 include un cod unic de validare de 9 cifre care permite posesorului să dovedească originalitatea certificatului prin acces la verify.certiport.com.

IC3_Logo_2014 - IC3 onlySimulări – Disponibile în format online și offline.

eBook – Disponibil în limba română

Relaţii suplimentare: prof. Adrian Petrişor

inginer de sistem Nenec Gabriela


CISCO

Colegiul National "Stefan cel Mare" din Suceava – Academie CISCO din 2007

Infiintarea acestei academii are ca rol introducerea elevilor în lumea cunoasterii computerelor si a tot ceea ce tine de ele.

      Prin intermediul academii Cisco, înfiintata în colegiul nostru cu ajutorul singurului nostru instructor: Adrian Petrisor, elevii urmeaza cursuri de formare, perfectionare si calificare în domeniul informaticii. Aceste cursuri pot fi pentru diferite sectoare ale informaticii, cum ar fi sectorul hardware (al componentelor fizice) sau cel software (al utilizarii, programarii si setarii aplicatiilor de lucru). Academia Cisco CNSCM este una din putinele academii locale CISCO, alaturi de cea de la "Universitatea Stefan cel Mare", lucru de o absoluta mândrie pentru colegiul nostru.

      Elevii doritori de perfectionare în domeniul IT sau retelistica se pot înscrie la aceste cursuri în timpul anului scolar ele desfasurându-se în decursul orelor de informatica. Dupa absolvirea acestor cursuri Academia Cisco ofera o diploma de certificare fiecare cu un titlu diferit, în functie de modulul care este absolvit.


ECDL

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai răspândit standard de certificare a abilităților de utilizare a computerului, recunoscut la nivel internaţional.

Permisul ECDL este folosit şi recunoscut în 150 de țări  de către companii de renume, în administraţie sau de instituţii de învăţământ de prestigiu. În afara Europei, programul este denumit International Computer Driving Licence (ICDL).

Valabilitatea Permisului ECDL

Permisul ECDL obţinut în România este valabil în oricare dintre cele 150 de ţări din întreaga lume în care este recunoscut standardul ECDL/ICDL.

Permisul ECDL nu are limită de valabilitate în timp, competențele digitale fiind certificate pe viață, în conformitate cu programele analitice aferente fiecărui modul, aflate în vigoare la momentul susținerii examinării.

Cui se adresează certificările ECDL?

Certificările ECDL se adresează oricărei persoane care are nevoie și dorește să își certifice la standard recunoscut internațional abilitățile de utilizare a computerului.

Nu există limită de vârstă pentru înscrierea în programul de certificare ECDL.

Tineriieleviistudențiifuncționarii publici sau angajații  în companii își pot dovedi abilitățile IT prin intermediul certificărilor ECDL.

Avantaje ECDL

 • Elevii care dețin Permisul ECDL își pot echivala proba de Competențe digitale din cadrul Examenului de Bacalaureat Naţional.

Programa pentru obținerea Permisului ECDL corespunde materiei pe care elevii de liceu o parcurg în cadrul orelor de TIC din programa școlară pentru clasele a IX-a și a X-a. Astfel, liceenii pot să se pregăteasca chiar în cadrul orelor de la școală pentru obținerea unei certificări cu recunoaștere internațională. Având deja Permisul ECDL, elevii pot solicita în clasa a XII-a echivalarea probei de competențe digitale de la Bacalaureat.

 • ECDL deschide noi oportunităţi pentru a obţine o bursă în străinătate.
 • Studenții își pot echivala diverse cursuri de informatică sau birotică cu Permisul ECDL la anumite universități.

În România, până în prezent au fost acreditate ca centre de testare ECDL universităţi precum: SNSPA București, ASE Bucureşti – CDIMM, Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea „Gheorghe Asachi” Iaşi, Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” Arad, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universitatea București - Departamentul de Învățământ la Distanță – CREDIS.

 • Un CV este 100% complet cu ECDL

Permisul ECDL deschide noi oportunităţi pentru a obţine un loc de muncă mai bun, îmbunătăţeste perspectivele de promovare în carieră și scade probabilitatea de a pierde o ofertă de serviciu.

 • Cadrele didactice din învățământul preuniversitar care dețin Permisul ECDL pot beneficia de credite profesionale transferabile.

Persoane de contact:

Prof. Coordonator Dan Popescu
Examinatori Mihaela Hatmanu / Costineanu Raluca
Colegiul National "Stefan cel Mare"
Str. V. Alecsandri, nr.3 Suceava
Tel./Fax.0230/551342 


Bucovina – lada mea de zestre

Suntem ceea ce moştenim şi lăsăm moştenire!

      Proiect şcolar realizat în cadrul programului internaţional ‚‚Săptămâna educaţiei globale" realizat de elevii Colegiului Naţional ‚‚Ştefan cel Mare" Suceava.

• Obiectivul proiectului:

 • Conştientizarea elevilor că trăiesc într-un mediu socio - cultural complex, valoros şi bogat;

• Obiective de referinţă:

 1. Dezvoltarea deprinderilor de lucru în echipă interdisciplinară;
 2. Educarea elevilor în spiritul recunoaşterii şi respectării valorilor culturale;
 3. Cultivarea în rândul elevilor a comportamentului tolerant faţă de valorile culturale ale semenilor lor;

• Grupul ţintă:

 • Elevi ai Colegiului Naţional "Ştefan cel Mare", interesaţi de descoperirea fenomenului socio- cultural al zonei în care trăiesc;
 • Profesori interesaţi de educarea elevilor în spiritul cetăţeniei democratice, al cultivării şi promovării valorilor.

EUROFRAME – IT’S A WRAP ! 

      Proiectul ‘Euroframe – It’s a Wrap!’ s-a desfăşurat la Sosnowiec între 1 şi 8 aprilie 2008. Întâlnirea dintre tineri europeni entuziaşti ai filmului: Franţa, Germania, Ungaria, România şi Polonia a fost organizată în cadrul programului european The Youth in Action.

      Programul îşi propune să răspundă la nivel european nevoilor tinerei generaţii, de la adolescenţi la adulţi. Este un instrument cheie în demersul de a oferi tinerilor oportunităţi pentru învăţare non-formală şi informală la o dimensiune europeană.

      Priorităţile generale ale programului:

 • Apartenenţa europeană;
 • Participarea tinerilor;
 • Diversitate culturală;
 • Includerea tinerilor cu puţine oportunităţi.

Învăţare non-formală

      Programul „Tineri în acţiune” oferă oportunităţi pentru ca tinerii să dobândească deprinderi şi să-şi dezvolte competenţe. Învăţarea non-formala se referă la învăţarea care se desfăşoară în afara curriculumului formal şi presupune implicarea voluntară. Necesită o planificare atentă, pentru a promova dezvoltarea personală şi socială a celor implicaţi

Click aici pentru a citi versiunea completa a proiectului