A HALLOWEEn 2015

Postat de Barabas Sanda în Colegiu, Oct 30, 09:27

Sfârșitul lunii octombrie prevestește sosirea toamnei târzii, cu zile tot mai scurte și nopți lungi, friguroase... Un strop de veselie și culoare este deci cu atât mai bine venit!

Pentru cei ce sunt curioși să asimileze și elemente de cultură pe lângă cele lingvistice, Halloweenul înseamnă recurgerea la jocuri, costume, amuzament și multă bucurie. Într-un cuvânt MAGIE, așa cum trebuie înțeleasă această manifestare prin care strămoșii britanicilor de azi făceau trecerea de la activități agrare intense la perioada de iarna și stagnare a muncilor agricole.

La Colegiul Național „Ștefan cel Mare” elevii claselor de gimnaziu (cărora anul acesta li s-au alăturat și patru colegi de clasa a X-a) au pregătit momente artistice vesele, dinamice și pline de magie! Micii ștefaniști au cântat – cei de clasa a V-a, au dansat – cei de a VI-a, sau au adaptat și interpretat texte în limba engleză într-un joc scenic original – cum au facut cei de clasa a VII-a și cei de a VIII-a, asistați de colegii liceeni.

Profesorii organizatori, Elisabeta Bucaciuc și Sabina Grapini, doresc să aducă și pe această cale mulțumiri gazdelor noastre din acest an, reprezentanții Bibliotecii Bucovinei „I. G. Sbiera”, pentru spațiul pus la dispoziție și colaborarea deosebit de eficientă.

Le mulțumim colegilor care au însoțit grupurile de elevi – doamnele diriginte profesor Șandru Andreea și Epure Loredana, doamnei bibliotecar profesor Corina Dominte și doamnei laborant inginer Sanda Barabaș pentru colaborare, părinților care ne-au onorat cu prezența și, în mod deosebit, minunaților noștri elevi.