• +40 0230 551 342
    cn_stefan@yahoo.com
  • Nu am putut gasi nimic. Incercati sa cautati dupa cuvinte cheie sau categorii.

Meniu

SNAC

 Bucuria Craciunului

      Oare de ce în ochii copiilor strălucește o frântură de speranța când le oferim mici cadouri sau puțin din timpul nostru pentru a le face ziua mai frumoasă?
 Bucuria din ochii copiilor când primesc și cel mai neînsemnat cadou pentru un om obișnuit ne arată cât de mult le putem dărui acestor copii și de fapt, cât de recunoscători trebuie să fim pentru propria viață și pentru posbilitățile de care dispunem. Noi, elevii de la Colegiul Național Ștefan cel Mare Suceava, sub îndrumarea doamnei profesor Savin-Giosan Mariana am reușit să strângem 500 de kilograme de fructe pentru copii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă, Suceava, reprezentat de doamna Raluca Pintilie, în cadrul unui proiect extraordinar, demarat in colaborare cu doamna inspector Tatiana Vîntur de la Inspectoratul Școlar Județean Suceava, menit să aducă un zâmbet pe chipurile copiilor.


      Am intrat în universul lor de nenumărate ori, fie să le oferim fructe și legume, pentru a-i vizita de 8 Martie pentru a le oferi mărțișoare, fie să le cântăm colinde, fie să le oferim un dar de la Moș Nicolae. La fiecare vizită rămânem surprinși de sentimentul de mulțumire și bucuria copiilor care naște din gesturi foarte mărunte, sau cadouri pe care omul de rând le-ar consideră puerile și neimportante. Faptul că avem șansa de a le oferi cu mici eforturi financiare atât de multă bucurie și sentimentul că sunt acceptați și iubiți trebuie sa ne motiveze sa continuam sa ii vizitam, iar aceste campanii sa ia amploare pentru a ajuta cat mai multi copii.


      Deși nu este cel mai ușor subiect de abordat, trebuie să conștientizăm că acești copii există și au nevoie de un sprijin în plus, iar noi putem să îi ajutăm prin mici gesturi care le luminează viață. Este greu să realizezi că un copil, exact cum am fost și noi cândva, este marginalizat, de societate și de lipsa de sprijin, dar din această revelație trebuie să rezulte o dorința arzătoare de a le oferi căldura noastră sufletească, prin implicare și dedicare pentru o cauza în care credem cu tărie INCLUZIUNEA si sansa egală la o viață frumoasă. 
La fiecare vizită rămânem uimiți de sinceritatea și puritatea lor. Sentimentul de împlinire pentru că avem posibilitatea să contribuim la fericirea acestor copii ne face să plecăm și noi cu zâmbete pe chip, ale unor tineri ce simt că pot oferi o bucățică din ce este al lor pentru a îmbunătăți calitatea vieții altora, mai puțin norocoși.


      Dacă petreci o clipă din viaţă alături de aceşti copii totul se schimbă, și ai instantaneu o nouă perspectivă asupra a ceea ce este important: să faci pe cineva fericit, să dăruieşti ceva, un cadou cât de mic, unei persoane pe care nu o cunoşti. Am creat legături minunate cu acești copii și de aceea suntem în fiecare an dornici să îi revedem, să le ascultăm poveștile și să vedem cum evoluează și cresc spre a deveni niște oameni frumoși, care nu lasă diferențele să îi definească.
Perioada sărbătorilor reprezintă un prilej minunat pentru a ne desprinde puțin din tumultul vieții cotdiene și să alegem o cauză cu care rezonăm și să luptăm pentru ea. Noi alegem să luptăm pentru fericirea copiilor și șansa lor la o viață cât mai echilibrată, unde sentimentul de a iubi și a fi iubit să dăinuie și să inspire atât copiilor cât și celor care aleg să ii ajute, că iubirea pentru aproapele tău stă la baza unei societăți înfloritoare și acest sentiment ne va aduce mai aprape unii de ceilalți.