• +40 0230 551 342
    cn_stefan@yahoo.com
  • Nu am putut gasi nimic. Incercati sa cautati dupa cuvinte cheie sau categorii.

Meniu

Evaluarea Națională 2023

 

 

   Evaluarea Națională 2023

 

            Felicitări, dragi absolvenți gimnaziști ai colegiului, pentru performanța școlară atinsă!

Așadar, așteptările, încurajările, eforturile, energia psihică, dragostea părinților voștri și dăruirea profesorilor  le-ați onorat și răsplătit  pe deplin!

Ne bucură mediile de 10  obținute de elevii Daria Alexandra CRĂCIUN, David FETCU și Sabrina Giulia MACOVEICIUC, realizare care înseamnă înțelegere și cunoaștere, gândire intuitivă și creativitate, efort susținut și atenție maximă, perseverență și mobilizare. Se adaugă în acest grup select elevii David Palaghianu și Mircea Tomiță, olimpici naționali și internaționali la Astrofizică și Informatică, admiși prin procedură specială a Ministerului Educației de recunoaștere și valorizare a elevilor cu o înaltă pregătire științifică.

   Merită evidențiate apoi și cele 14 note de 10 obținute de elevii ștefaniști la disciplina matematică, la care se adaugă alte 5 note de 10 obținute la limba și literatura română, după cum și cei 18 elevi  cu medii la fel de onorante, situate între 9.97 și 9.50. Partea nevăzută a îmbucurătoarei statistici o constituie orele multe dedicate studiului, rezolvării testelor de antrenament, lecturii cărților în vederea dezvoltării gândirii critice și asociative, rafinării exprimării ideilor, apoi nenumăratele fișe de lectură, dar și exersarea de compuneri imaginative ori rezolvarea imenselor teste cu probleme de matematică. Se pot intui orele de pregătire suplimentară desfășurate sub îndrumarea unor profesori generoși, dar și suportul de ordin afectiv, atitudinal, motivațional oferit de părinții care rămân convinși de rostul și valoarea unei educații alese. Dacă nota 10 la limba și literatura română ține și de o disciplină a formulării răspunsului, de o rigoare a elevului manifestată atât față de redactarea lucrării, cât și față de ceea ce se așază în conținut, la matematică este necesară o anumită constantă în înțelegerea și aplicarea unor noțiuni de teorie, o gândire operatorie și flexibilă, o concentrare bună în exersarea calculelor, raționament logic și ordonat, o înțelegere rapidă a sensului și a structurii formale a aserțiunilor cu care se operează. Din muncă asiduă și convingeri sănătoase, din dăruire și credința în reușită se formează priceperile și conduita morală, de neclintit, a ștefaniștilor.

   Un meritat laudațio tuturor viitorilor liceeni și profesorilor lor, Raluca Alexa și Carmen Bocăneț,   pentru notele atât de frumoase obținute la Evaluare Națională! Ziua încărcată de emoții pozitive deschide calea viitoarelor alegeri pentru  continuarea aventurii cunoașterii universale!

                                                       F E L I C I T Ă R I!

                                                                                                                                 Director,

                                                                                                                           prof. Dan Popescu